Si sa trecem la treaba: Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul. Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici ( pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte). Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume. Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra. Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper. Lasand sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.
Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeuna cu o furculita) , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.
In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi. Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.
Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).
Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta!