Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru painici pufoase cu aluat din dovleac:
    130 g piure de dovleac 280 g faina 40 g zahar 1 1/2 lingurita drojdie uscata 1/2 lingurita sare 80g - 90 ml lapte 40 g unt moale umplutura dupa preferinta
Mod de preparare painici pufoase cu aluat din dovleac:


Se amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,drojdia,sarea. Se formeaza aluatul incorporand dovleacul si laptele caldut. La final, se framanta aluatul cu unt cel putin 20 min.

Se lasa sa creasca o ora, intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie alimentara. Se imparte aluatul in 12-13 buc, de aprox 45 gr fiecare. Se lasa sa se odihneasca acoperite, 15 min. Se aplatizeaza aluatul, se pune o lingurita de umplutura, se aduna marginile si se formeaza o minge de aluat, care se aseaza in tava de briose unsa si tapetata cu faina.

Se ung cu ou batut, se coc timp de 15-20 min in cuptorul incins la 180 grade.

Va invitam pe blogul poetagurmanda.blogspot.com pentru alte retete delicioase.