Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui umplut:
    1 pui mare de la Agricola Bacau 1 caserola inimi & pipote 1/2 pachet unt 2-3 felii de paine (muiate in lapte si bine stoarse) 1 conserva de ciuperci 1 ceasca de supa putina verdeata 1 pahar vin alb 1 "blid"de smantana 1 ceapa 2 oua sare, boia, piper miez de nuca
Mod de preparare pui umplut:

Ceapa, ciupercile si maruntaiele (toate tocate marunt) se calesc in unt si se sting cu vin. Se adauga miezul de paine, verdeata, ouale, nuca pisata, sarea, boiaua si piperul. Se amesteca bine sa se lege.

Eu am pastrat putina paine cu care am umplut gaura de gat, cea care nu se poate coase.
Apoi am umplut puiul cu umplutura obtinuta mai sus si la final l-am cusut pentru a nu se revarsa umplutura in timpul coptului. In plus, am legat picioarele cu o sfoara pentru a nu fi fortata cusatura in timpul coptului.

Puiul l-am sarat usor, l-am pudrat cu putina boia si l-am uns din belsug cu smantana.

L-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am adaugat ceasca de supa in tava si am dat la cuptor. Din cand in cand deschideam cuptorul si stropeam puiul cu supa fierbinte din tigaie.

A fost prima oara cand am folosit smantana pe o friptura si am fost foarte incantata de rezultat!

Ama in bucatarie va recomanda si alte retete delicioase!