O prajitura extrem de delicioasa cu bla de ciocolata, mousse de zmeura si ciocolata!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura Valentin:
Blat de unt:
125 grame zahar
| 130 grame faina
| 150 grame de ciocolata
| 1/2 plic praf de copt
| 1 vf cutit de bicarbonat
| 25 grame cacao
| 50 gr unt
| 2 oua mari
| putin praf de sare
| 70 ml de lapte
| 1 lg de ulei(sa nu fie de masline:)
PREPARAREA-Blatul de unt:
Inainte de toate se topeste ciocolata si se lasa la racit la temperatura camerei.
Mixam cu mixerul: untul si zaharul ,adaugam ouale unul cate unul,
laptele,uleiul, ciocolata topita si racita.
Se amesteca bine faina,cacaoa,bicarbonatul,sarea si praful de copt si se cerne prin sita.
Se amesteca incet la compozitia de oua, unt si zahar.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt,se toarna aluatul si se da la cuptor pentru circa 40 minute(depinde de cuptor/ 180/350 grade..ventilatie(testul cu scobitoarea).
Ingrediente -pentru foaia de cacao:
5 oua
| 3 lg faina
| 3 linguri cacao
| 1 lingura ulei
| 1 vanilie
| 7 linguri de zahar
| un varf cutit praf de copt
Mod de preparare foaia de cacao:
Se spumeaza galbenusurile, zaharul,vanilia si uleiul.
Adaugam faina,cacao,praful de copt .
Incorporam incet de sus in jos-jos in sus:)albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Coacem foaie de cake 15-20 minute (testul cu scobitoarea).
(mentionez: eu am copt foaia intr-o tava foarte mare.
Marimea tavei se vede in ultima poza.
Mousse de ciocolata:
100 g ciocolata
| 300 ml frisca lichida
| gelatina
| 1 plic de gelatina (7 grame)se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece.
Mod de preparare mousse de ciocolata:
Jumatate o vom folosi la mousse de ciocolata iar cealalta jumatate la mousse de zmeura.
Ciocolata o topit cu 150 ml de frisca pe baia de abur.
Incalzim dar pana la punctul de fierbere.
Dupa racire adaugam gelatina,omogenizam bine si-o dam la frigider sa se intareasca.
Batem frisca ramasa si o amestecam usor cu ciocolata racita.
Mousse de zmeura:
320 g zmeura
| 300 ml frisca lichida
| gelatina
| 1/2 lingurita amidon
Mod de preparare mousse de zmeura:
Facem un piure de zmeura care se strecoara prin sita.
Se pune putin la incalzit pe baia de abur impreuna cu amidonul,
iar cind este inca calda adaugam gelatina.
Dam putin la frigider.Batem frisca si-o incorporam in piureul de zmeura.
Lasam la frigider pana se intareste putin.
***
Asamblam prajitura si o dam la rece pana a doua zi.
Punem mouse de ciocolata intre cele 2 foi si dam la frigider.
Insiropam putin blatul de unt cu sirop de zahar ars.
Deasupra adaugam mousse de zmeura.
Blatul de unt insiropat+mousse de ciocolata+foaia de cacao+mousse de zmeura.
Ornam cu ciocolata topita+frisca lichida.
Un desert nemaipomenit recomandat de Bucataria Paradis.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | | |