Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura Valentin: Blat de unt:
    125 grame zahar 130 grame faina 150 grame de ciocolata 1/2 plic praf de copt 1 vf cutit de bicarbonat 25 grame cacao 50 gr unt 2 oua mari putin praf de sare 70 ml de lapte 1 lg de ulei(sa nu fie de masline:)

PREPARAREA-Blatul de unt:

Inainte de toate se topeste ciocolata si se lasa la racit la temperatura camerei.
Mixam cu mixerul: untul si zaharul ,adaugam ouale unul cate unul,
laptele,uleiul, ciocolata topita si racita.
Se amesteca bine faina,cacaoa,bicarbonatul,sarea si praful de copt si se cerne prin sita.
Se amesteca incet la compozitia de oua, unt si zahar.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt,se toarna aluatul si se da la cuptor pentru circa 40 minute(depinde de cuptor/ 180/350 grade..ventilatie(testul cu scobitoarea).


Ingrediente -pentru foaia de cacao:

 

    5 oua 3 lg faina 3 linguri cacao 1 lingura ulei 1 vanilie 7 linguri de zahar un varf cutit praf de copt
Mod de preparare foaia de cacao:

Se spumeaza galbenusurile, zaharul,vanilia si uleiul.
Adaugam faina,cacao,praful de copt .
Incorporam incet de sus in jos-jos in sus:)albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Coacem foaie de cake 15-20 minute (testul cu scobitoarea).
(mentionez: eu am copt foaia intr-o tava foarte mare.
Marimea tavei se vede in ultima poza.


Mousse de ciocolata:

    100 g ciocolata 300 ml frisca lichida gelatina 1 plic de gelatina (7 grame)se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece.
Mod de preparare mousse de ciocolata:

Jumatate o vom folosi la mousse de ciocolata iar cealalta jumatate la mousse de zmeura.

Ciocolata o topit cu 150 ml de frisca pe baia de abur.
Incalzim dar pana la punctul de fierbere.
Dupa racire adaugam gelatina,omogenizam bine si-o dam la frigider sa se intareasca.
Batem frisca ramasa si o amestecam usor cu ciocolata racita.


Mousse de zmeura:

    320 g zmeura 300 ml frisca lichida gelatina 1/2 lingurita amidon
Mod de preparare mousse de zmeura:

Facem un piure de zmeura care se strecoara prin sita.
Se pune putin la incalzit pe baia de abur impreuna cu amidonul,
iar cind este inca calda adaugam gelatina.
Dam putin la frigider.Batem frisca si-o incorporam in piureul de zmeura.
Lasam la frigider pana se intareste putin.


***
Asamblam prajitura si o dam la rece pana a doua zi.

Punem mouse de ciocolata intre cele 2 foi si dam la frigider.
Insiropam putin blatul de unt cu sirop de zahar ars.
Deasupra adaugam mousse de zmeura.
Blatul de unt insiropat+mousse de ciocolata+foaia de cacao+mousse de zmeura.
Ornam cu ciocolata topita+frisca lichida.

 

Un desert nemaipomenit recomandat de Bucataria Paradis.