1 piept de pui dezosat (despre dezosare cititi aici)
| 500 g ciuperci
| 3 oua
| 1 ceapa
| 1 pahar vin rosu
| 2 linguri smantana pentru gatit
| pesmet
| 2 linguri faina pentru sos si 3-4 linguri pentru snitele
| 50 - 70 ml ulei
| condimente: cimbru, oregano, boia
| sare, piper
Mod de preparare snitel vanatoresc:
Pentru a pregati snitelele avem nevoie de 3 farfurii intinse astfel: intr-una amestecam 3-4 linguri faina cu sare, piper, cimbru, boia si oregano, in alta amestecam pesmetul cu sare si piper, iar in cea de-a treia batem ouale cu 2-3 linguri de ulei.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute intr-o lingura de ulei. Adaugam apoi ciupercile taiate felii si le lasam la foc mediu. Cand ciupercile sunt aproape gata punem doua linguri de faina, amestecam continuu 1-2 minute, apoi adaugam paharul de vin. Lasam la foc mic pana cand scade suficient de mult, devenind astfel un sos destul de gros peste care punem smantana chiar inainte sa stingem focul.
Cat timp sosul este pe foc putem pregati carnea pentru snitele. Luam pe rand fiecare snitel, il dam intai prin faina, apoi prin ou, iar in cele din urma prin pesmet, punandu-l apoi in tigaia cu ulei incins. Avem grija sa le intoarcem cand prind o culoare aurie. Nu aglomerati tigaia de snitele, e bine sa aveti spatiu de manevra. Focul trebuie sa fie la minim, cand incepem sa le prajim, dar uleiul trebuie bine incins inainte.
Punem pe farfurie un snitel, il acoperim cu sosul de ciuperci si presaram patrunjel tocat marunt. Merge si niste piure de cartofi sau cartofi natur, dar snitelele sunt foarte bune si simple.
O reteta recomandata de Bucataria Furnicutilor!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|