Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mucenici moldovenesti: Aluat:1. Aluatul se framanta ca cel de paine.
2. Lasati aluatul la crescut o ora.
3. Pregatiti intre timp siropul - puneti la incalzit apa si dizolvati in el zaharul. La final adaugati vanilia, romul si coaja de lamaie. Lasati sa se raceasca.
4. Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe o suprafata de lucru pudrata cu faina si se framanta usor. Apoi se taie bucati de aproximativ 40-50 gr.
5. Aluatul se intinde sub forma de snur.
6. Puneti mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperiti cu un servet usor de bucatarie si ii mai lasati la crescut aproximativ o ora.
7. Inainte de a baga mucenicii la copt ii ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte. Iata ce lapte gras am eu - are banuti aurii de grasime parca a fiert si o gaina in el .
8. Mucenicii se lasa la cuptor pana se rumenesc - undeva in jur de o ora.
9. Cand ii scoateti turnati peste ei usor siropul pregatit mai sus. Ii lasati sa-si absoarba bine zeama. Puteti sa folositi si pensula sa va asigurati ca ii insiropati bine.
10. Optional puteti sa ii mai ungeti si cu miere si la final presarati peste ei nuca.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com