Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tarta cu ciuperci:
Aluat:
- 125g unt
- 250g faina
- 1ou
- sare
Umplutura:
- 400g ciuperci
- 3 cepe
- 200g smantana
- 3 oua
- sare
- piper
- patrunjel
- cascaval ras
Mod de preparare tarta cu ciuperci:
Pentru aluat,se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se da la rece pentru 30 de minute. Apoi...taiem ceapa marunt si ciupercile la fel si le calim in putin ulei. Ouale le batem bine cu smantana. Dupa ce am calit ceapa si ciupercile,le amestecam cu ouale si smantana,patrunjelul tocat,saram si piperam. Scoatem aluatul de la rece si il intindem in forma. Apoi il intepam cu o furculita ca sa evitam umflarea lui la copt. Bagam 10 minute aluatul la copt la 180C. Apoi, scoatem forma din cuptor si asezam umplutura. Deasupra,presaram cascaval ras. Bagam iar la cuptor aproximativ 40 min. Este foarte, foarte buna!
O reteta recomandata de blogul meosiris.blogspot.ro