Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer:
    1 l de apa 500-600 gr malai grisat un varf de lingurita de sare 100 gr unt 300 ml jintuiala (sau iaurt/lapte acru de oaie/capra/bivolita) 300 gr branzica de capra 300 gr kaizer sau slanina afumata cu carne

Mod de preparare bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer:


1. Puneti apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugati malaiul dintr-o data; acoperiti si lasati sa fiarba apoi dupa ce s-a patruns, cu un facalet amestecati iute pe foc mic pana cand iese o pasta de malai cremoasa si fina;
2. Adaugati, untul, jintuiala sau iaurtul/laptele acru de oaie/capra ori bivolita (gustul nu va fi la fel in lipsa jintuielii insa se poate face reteta si cu acesti inlocuitori); mai fierbeti pana cand obtineti o mamaliga consistenta pe care sa o puteti modela cu mana; lasati sa se raceasca; mai puteti adauga faina de malai in cazul in care simtiti ca mamaliga obtinuta este prea moale si iar faina prea putina pentru a inchega balmosul;
3. Pana cand mamaliga se raceste, prajiti kaizerul, scurteti-l de grasime si amestecati-l cu branza in care adaugati mirodenii: cimbru, marar, cateva seminte de chimion (dupa gust); piper si putina sare;
4. Modelati cu mana bile de mamaliga, faceti o gropita in mamaliga si puneti o lingura de branza cu kaizer, "inchideti bila" de mamaliga si asezati bilele de mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ori folie de aluminiu;
5. Optional: tesiti bilele de mamaliga si spargeti in fiecare un ou peste care puneti un cubulet de unt si condimente si dati la cuptor pana cand oul este facut.

O reteta recomandata de blogul klausburger.blogspot.com