4 / 5

Briose cu dovleac

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu dovleac:

  • 200 g faina
  • 200 g dovleac crud
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Mod de preparare briose cu dovleac:

Incingem cuptorul la 175 grade C. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. Il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem. Peste el adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit. Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam pe rand ouale. Adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt, apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine. Incorporam usor de tot iaurtul. Obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta. Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet. Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara

Delicioase!

Pentru a citi si alte retete la fel de interesante, vizitati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri