Aluatul l-am facut exact ca la tarta cu mere: amestecam faina cu untul, 1 ou, 2 linguri de zahar si un praf de sare pana obtinem un aluat elastic. Daca oul a fost mic si aluatul este sfarmicios, se incorporeaza si 2 - 3 linguri de apa. Invelim in folie de plastic si lasam la rece.
Piureul de dovleac se obtine fie din feliile de dovleac coapte la cuptor si apoi maruntite, fie din dovleacul crud dat pe razatoare si calit cu 1 - 2 linguri de zahar timp de 10 minute. Noi l-am pregatit in al 2-lea mod, iar cu piciorul vertical al mixeruluiam transformat dovleacul calit in piure. Dovleacul calit astfel poate fi pus la congelator ca sa va bucurati de aroma lui oricand.
Intr-un bol incapator batem cele 2 oua ramase, adaugam cele 100 g de zahar, laptele, piureul de dovleac si condimentele pisate. Amestecam bine si chiar daca vi se pare lichida compozitia, ea se va inchega la cuptor si va fi foarte pufoasa.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindem aluatul pana devine suficient de mare cat sa imbrace tava, inclusiv pe pereti. Turnam umplutura in tava peste aluat si dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de 45 - 60 minute, pana trece testul scobitorii.
Servim simplu sau putem adauga cateva nuci simple sau caramelizate, si socotim ca 100 de grame au in jur de 200 calorii.