Delicii de toamna cu gutui

 Prajitura Rasturnata cu Gutui

Prajitura Rasturnata cu Gutui

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu gutui:

  • 1 kg gutui
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pentru blat si 100 g zahar pentru aluat
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 oua
  • 2 lingurite zahar vanilat (2 pliculete)
  • un praf de copt
  • optional, putina scortisoara pentru ornat

Mod de preparare prajitura cu gutui:

Curatam gutuile pe rand, le taiem in sferturi si le curatam de seminte. Le putem lasa asa sau le taiem cubulete pe care le aruncam repede intr-un bol cu apa si putina zeama de lamaie, ca sa nu se inroseasca.
Ungem o cratita cu unt, punem gutuile scurse de apa, presaram peste ele 100 de grame de zahar si restul de unt taiat bucatele. Dam la cuptor, la 180 de grade vreo 20 de minute, pana zaharul se topeste si gutuile se rumenesc putin. Lasam sa se raceasca pana ne ocupam de blat.
Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare. Adaugam zaharul, lingura cu lingura, zaharul vanilat, mixand in continuare. Punem si galbenusurile unul cand unul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam compozitia cu grija pentru ca sa ramana aerata si o turnam peste gutui.
Coacem prajitura la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se coloreaza frumos si trece testul scobitorii. Trecem un cutit subtire intre peretii prajiturii si cratita, ca sa se dezlipeasca si cu o miscare rapida rasturnam prajitura pe un platou.
Cand se raceste, presaram putina scortisoara si ne delectam cu o prajitura simpla si aromata, cu gust de toamna.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

 

Gutui coapte

Gutui coapte

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gutui coapte:

  • gutui,
  • zahar vanilat,
  • scortisoara.

Mod de preparare gutui coapte:

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie in jumatati. Se indeparteaza casuta semintelor si se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se coc in cuptor timp de 40-50 minute.
Gutui Coapte – un desert zemos, aromat, parfumat, delicios! Foarte nimerit si pentru o zi de post.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

 

 Prajitura cu pere si gutui

Prajitura cu pere si gutui

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajtura cu pere si gutui:

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • suc + pulpa de la o jumatate de portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 gutuie
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru uns tava:

  • o lingura unt si faina
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare prajitura cu pere si gutui:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.
Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.
Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Prajitura Rasturnata cu Gutui
Gutui coapte
 Prajitura cu pere si gutui

Rezumat

Indulceste-te serile de toamna cu un desert aromat cu gutui. Descopera aromele toamnei in cele mai bune prajituri cu gutui preparate acasa. Iata 3 retete care te vor incanta.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri