Ingrediente necesare pentru prajtura cu pere si gutui:
2 oua
100 gr zahar
175 gr faina
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
suc + pulpa de la o jumatate de portocala
un varf de sare
1 lingurita praf de copt
1 gutuie
2 pere
zeama de la 1/2 portocala
1 plic zahar vanilat
Pentru uns tava:
o lingura unt si faina
zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare prajitura cu pere si gutui:
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.
Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.
Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.