1 / 4

Prajitura Rasturnata cu Gutui

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu gutui:

  • 1 kg gutui
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pentru blat si 100 g zahar pentru aluat
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 oua
  • 2 lingurite zahar vanilat (2 pliculete)
  • un praf de copt
  • optional, putina scortisoara pentru ornat

Mod de preparare prajitura cu gutui:

Curatam gutuile pe rand, le taiem in sferturi si le curatam de seminte. Le putem lasa asa sau le taiem cubulete pe care le aruncam repede intr-un bol cu apa si putina zeama de lamaie, ca sa nu se inroseasca.
Ungem o cratita cu unt, punem gutuile scurse de apa, presaram peste ele 100 de grame de zahar si restul de unt taiat bucatele. Dam la cuptor, la 180 de grade vreo 20 de minute, pana zaharul se topeste si gutuile se rumenesc putin. Lasam sa se raceasca pana ne ocupam de blat.
Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare. Adaugam zaharul, lingura cu lingura, zaharul vanilat, mixand in continuare. Punem si galbenusurile unul cand unul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam compozitia cu grija pentru ca sa ramana aerata si o turnam peste gutui.
Coacem prajitura la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se coloreaza frumos si trece testul scobitorii. Trecem un cutit subtire intre peretii prajiturii si cratita, ca sa se dezlipeasca si cu o miscare rapida rasturnam prajitura pe un platou.
Cand se raceste, presaram putina scortisoara si ne delectam cu o prajitura simpla si aromata, cu gust de toamna.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri