Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crochete de cartofi cu cascaval:
    500 g cartofi 50 g faina 30 g unt/margarina/ulei 2 oua 50 g cascaval 100g telemea/feta marar tocat ulei pt prajit
Mod de preparare crochete de cartofi cu cascaval:

Cartofii se fierb in coaja apoi se dau prin razatoare dupa ce se curata, cat sunt calzi inca. Se rade cascavalul si telemeaua sau branza feta, se amesteca toata razatura impreuna cu untul si cu ouale, apoi se adauga faina, pana cand rezulta o compozitie care poate fi modelata in sfere mici fara sa se lipeasca prea mult de palme.

Mie mi-a intrat cam 150 g de faina, nu doar 50 g. La urma se amesteca si mararul tocat (eu am avut patrunjel). A rezultat o compozitie moale pe care am modelat-o cu multa grija.
Se fac sfere mici care se dau prin faina, apoi se prajesc in ulei exact ca niste chiftelute.

Se servesc ca aperitiv, dar mult mai bine se potrivesc ca garnitura la friptura ori la carnati prajit. Singurul dezavantaj este ca absorb mult ulei si astfel devin hipercalorice.

Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase.