Fiindca suntem in post, m-am gandit ca ar fi potrivita o reteta bazata doar pe legume, pentru cei care renunta la carne in aceasta perioada. Nu era neaparat in plan, dar cand am vazut asa frumusete de ciuperci asortate, primul lucru care mi-a venit in minte a fost ca trebuie sa le transform intr-o tocanita simpla, dar atat de buna.
Astfel pregatite, ciupercile pot fi servite cu o garnitura de paste sau mamaliguta, dar si simple.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci:
500 g ciuperci asortate
| 2 cepe mici
| jumatate pahar ketchup de casa
| sare, piper, cimbru uscat
Mod de preparare tocanita de ciuperci:
Curatam ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le taiem sferturi. Ele oricum vor scadea, asa ca nu trebuie taiate prea mici.
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute, cu 1-2 linguri de apa, dupa care adaugam ciupercile, un praf de sare si inca 2-3 linguri de apa. Lasam vreo 5-10 minute sa fiarba acoperite, adaugam ketchup-ul si continuam fierberea fara capac pana scade sosul. Nu dureaza prea mult pana e nevoie sa gustam, sa portivim de sare, piper, cimbru si sa oprim focul.
Asa cum spuneam, tocanita poate fi servita cu mamaliga, cu paste sau simpla.
Bucataria Furnicutilor va sugereaza si alte retete delicioase!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|