Ingrediente necesare pentru supa-crema de fasole cu varza de bruxelles:
o cana de fasole boabe alba
5 cartofi
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 telina medie
sare
piper
cateva capatani de varza de bruxelles
5-6 catei de usturoi
putin ulei
putina zeama de lamaie
sare
Mod de preparare supa-crema de fasole cu varza de bruxelles:
Boabele de fasole se pun in apa peste noapte. Dimineata se strecoara de apa si se pun la fiert in apa curata. Eu fierb fasolea in doua ape si abia in a treia apa incep sa adaug restul de ingrediente. Asadar, dupa ce ati fiert fasolea in doua ape, ati strecurat-o si ati adaugat a treia apa, adaugati si restul ingredientelor. Nu va stresati cu tocatul, dar le puteti taia cubulete mai mici sa fiti siguri ca fierb. Cand s-au fiert le pasati pana obtineti o supa cremoasa. Separat, intr-o mica tigaie, rumeniti varza de bruxelles cu putin usturoi, presarand peste ea putin ulei, zeama de lamaie si sare.
La servire, adaugati putina varza peste supa si optional putina verdeata.