Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pizza cu avocado:

Aluat:

    100 ml apa 25 ml ulei 1 lingura drojdie uscata un praf de sare 200 g faina

Topping:
 

    200 g piept de pui fript 200 g cascaval 100 g branza feta 1 ou 1 avocado 2 rosii sare piper zeama de lamaie
Mod de preparare pizza cu avocado:

Aluat:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga uleiul, sarea si faina. Se framanta bine, pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit timp de 15-20 minute.

Topping:
Pieptul de pui se taie in fasii subtiri, branza feta se taie in cuburi mici, se feliaza rosiile. Jumatate din cantitatea de cascaval se feliaza, iar restul se rade. Se curata avocado de coaja, se indeparteaza samburele, iar pulpa se taie in felii subtiri, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se bate oul cu sare si piper.

Asamblarea:
Dimensiuni tava - 20 x 30 cm.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc, apoi se aseaza pe rand, pieptul de pui, cascavalul felii, branza feta, feliile de rosii, feliile de avocado. Se toarna deasupra oul si se presara cascavalul ras. Se da pizza la cuptor pentru 20-25 minute.

Se serveste calda.

Pe blogul Bucataria Paradis gasiti mai multe retete delicioase!