Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu cartofi:
- carne de pui(eu am folosit o punga ce continea 5 pulpe mari pe care le-am taiat pe jumatate)
- 1 kg cartofi taiati rondele
- un ardei gras taiat in fasii
- un pahar si jumatate de vin alb
- condimente
- un catel de usturoi
Mod de preparare friptura de pui cu cartofi:
Spalam pulpele,le portionam si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Asezam peste pulpe cartofii si ardeiul, adaugam catei de usturoi taiati in bucatele mici. Asezonam bine totul, evitand sarea pe care o vom pune aproape de final. Turnam peste amestec un pahar de vin, restul il oprim pentru mai tarziu.
Punem totul la cuptor la foc moderat pentru aprox o ora,din cand in cand intoarcem carnea si stropim cu vinul ramas.
La sfarsit adaugam sare si garnisim cu frunze de patrunjel.
Aceasta reteta este recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro