Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui cu ciuperci si bere:
- pui (pulpe sau piept)
- o jumatate de pahar bere blonda
- o ceapa mica
- un catel de usturoi
- 8 linguri de ulei - de masline de preferinta
- 4 linguri de faina
- 300 grame ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare pui cu ciuperci si bere:
Intai marinam bucatile de carne de pui, ungandu-le si cu amestecul preparat din 4 linguri de ulei, sare, piper, usturoiul tocat, ceapa taiata marunt si frunzele de patrunjel maruntite. Lasam carnea o ora in aceasta marinada, timp in care curatam ciupercile, le sedprindem piciorusele, si le taiem felii mai groase.
Incalzim patru linguri de ulei intr-o tigaie, luam puiul si-l tavalim “maiestuos” prin faina, il prajim cinci minute pe toate partile sa prinda nitica rumeneala, dupa care le mutam intr-o tava de friptura ( sau oala sau ce vas credeti voi), mai punem si ciupercile, bericica, nitica sare si bagam la cuptor. Eu una ca sa se faca mai repede, am pus intai sa fiarba pe foc si cand a inceput sa dea in clocot, am bagat la cuptorul incins. Vedem ca e gata cand din carnita intepata a puiului se scurge doar un lichid incolor, fara urme de sange. Daca avti suficienta rabdare si asteptati, puteti avea un pui rumenit fain frumos, eu una n-am avut atata rabdare, l-am scos sa-l devorez de indata ce a inceput a se rumeni in cuptor.
Aceasta reteta afost prezentata de blogul casutalaurei.blogspot.ro