Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu zahar brun si cacao:
    5 oua 5 linguri de ulei 220 gr zahar brun 180 gr faina esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie 2 linguri cu ornamente(bombonele) de cacao un praf de sare zahar pudra-pentru ornat unt-pentru tapetat forma
Mod de preparare pandispan cu zahar brun si cacao:

Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min.
Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor; incorporam galbenusurile unul cate unul, esenta de vanilie, coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul. Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao, o parte din ele ramanand intregi.
Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamente si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute. Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si gata, feliem si pofta buna!

Pe blogul mmihalache.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase!