Cum preparam humusul: 3 retete rapide

Humus din fasole Mung

Humus din fasole Mung

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru humus din fasole Mung:

  • 200 g Fasole Mung
  • 1 lamaie
  • 100 ml de tahini (pasta de susan – eu folosesc Darinne, se gaseste la toate supermarketurile si la magazinele arabesti)
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • condiment arabesc pentru humus, despre care am scris mai multe aici
  • un pumn de boabe de fasole Mung germinate
  • o lingurita de bicarbonat
  • sare si piper

Mod de preparare humus din fasole mung:

Fasolea Mung se lasa peste noapte in apa rece, iar dimineata se clateste, se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert impreuna cu bicarbonatul (nu e obligatoriu, insa inmoaie mai repede bobul). Cand boabele de inmoaie (aproximativ jumatate de ora), se ia oala de pe foc, se scurg boabele si se pun intr-un castron de sticla sau ceramica. Se adauga pasta de susan, uleiul, sucul proaspat de lamaie si usturoiul, si se paseaza totul bine, bine cu blenderul. Se adauga un pic de condiment arabesc, sar si piper proaspat macinat. Se serveste intr-un castron decorat cu germeni de fasole Mung – este cremos, foarte gustos, iar boabele germinate ii dau o textura aparte, plina de prospetime, asa ca nu se mai simte nevoia de o salata (tabboulleh) alaturi. Merge la fix de luat la birou intr-un borcan, si servit de felii de paine integrala.

O reteta recomandata de blogul www.blogculegume.ro

Humus din naut

Humus din naut

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru humus din naut:

  • 500 g naut conserva
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare humus din naut:

Nautul se scurge de lichid, apoi se paseaza cu blenderul, adaugand treptat ulei si zeama de lamaie, pana cand se obtine o pasta uniforma. Pasta se poate subtia cu 2-3 linguri cu iaurt sau cu apa, daca il preparam in post. Se adauga apoi usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.
Se aseaza intr-un bol pasta de naut, apoi se presara cu un praf de boia dulce si se stropeste cu cateva picaturi cu ulei de masline. Se pot aseza deasupra si boabe intregi de naut sau seminte de floarea soarelui. Se poate servi cu lipie sau cu biscuiti sarati.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

 Humus cu alune

Humus cu alune

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru humus cu alune:

  • 1 conserva de fasole boabe albe
  • 100 gr alune de padure
  • condimente dupa gust: nucsoara, scortisoara, sare, piper
  • aproximativ 50 de gr de ulei de masline (si mai mult daca vreti)

Mod de preparare humus cu alune:

Puneti toate ingredientele intr-un blender (solid :D) si mixati pana se face o pasta cremoasa. Serviti cu legume.
 

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 

Humus din fasole Mung
Humus din naut
 Humus cu alune

Rezumat

De ceva timp, humusul a devenit gustarea noastra preferata. Este o mancare-gustare foarte usor de preparat, fara multe batai de cap s dureaza maxim 20 de minute. Iata cum se prepara o reteta de humus. Pentru o aroma mai putetnica, Iti recomandam sa adaugi cateva fire de patrunjel!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri