Va recomand cu caldura sa preparati aceasta reteta, iar gustul va asigur ca este mult mai bun decat a eclerelor din comert.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru eclere cu ciocolata:

Pentru choux a la creme:

  • apa – 130 ml,
  • ulei – 50 ml,
  • faina – 80 gr,
  • oua- 4 buc,
  • un praf de sare.

Pentru umplutura:

  • budinca cu gust de vanilie dr. Oetker – 1 plic,
  • lapte – 400 ml,
  • zahar – 3 linguri / zaharina – 5 pastile.

Pentru ciocolata:

  • ciocolata menaj alba – o tableta,
  • unt – o lingurita,
  • apa – 2 lingurite,
  • zahar – 2 linguri / 5 pastile zaharina.

Timpul de prepararea acestor eclere:

coacere a choux-urilor: 30 min,
asamblare+ornare : 20 min.

Modul de preparare a retetei de Eclere:

1. Pentru inceput, intr-un vas punem apa, uleiul, praful se sare la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, cu un tel adaugam in ploaie faiana mestecand pana devine o masa omogena. Luam de pe aragazul vasul si lasam sa se raceasca pentru 5 min.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

2. Apoi adaugam un ou si mestecam bine cu telul pana se incorporeaza. Cu restul oualelor procedam la fel.

3. Preincalzim cuptorul la 240 de grade. Intr-o tava punem hartie de copt si cu un cornet punem choux-uri in forma dreptunghiulara, avand masuri aproximative de 10*5 cm. Atentie! Sa lasati distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul.

4. Punem tava in cuptor si nu deschidem deloc pentru 25 de min, iar poi inchizand aragazul mai lasam inca 5 min. tava inautru fara a deschide usa cuptorului.

5. Lasam choux-urile sa se raceasca, iar apoi cu un cutit bine ascutit le taiem in jumatati.

6. Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, dar vom folosi doar 400 ml de lapte, in loc de 500 ml.

7. Umplem din ambundenta fiecare choux si le punem pe o suprafata plana.

8. In acest timp pregatim ciocolata la bain marie. Punem toate ingredientele pentru ciocolata enumerate mai sus si mestecam pana devina o crema lichida, iar zaharul s-a topit.

9. In momentul cand ciocolata este gata, cu o furculita si ciocolata fierbinte ne jucam de ici colo deasupra eclerelor, pentru a le orna. Iar eclerele sunt gata! Lasam sa se raceasca iar apoi pot fi servite.

Va uram pofta buna si bafta la pregatit eclere.

O reteta oferita de culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri