Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru bors ucrainesc:Timpul de preparare:
timp de fierbere a oaselor – 3 ore,
timp de preparare a acestui bors rusesc – 1 ora.
Pentru inceput luam oasele, le spalam bine si le punem intr-o oala incapatoare cu 5 litri de apa. Totul se lasa la foc mic pentru 3 ore, iar periodic se spumeaza.
Odata fierte oasele, curatam sfecla rosie, morcovul, ceapa. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Apoi dam prin razatoare sfecla rosie si morcovul, iar acestea se pun deasupra cepei calite. Dupa 5 minute adaugam si cele doua linguri de bulion si rosiile date prin razatoare. Lasam totul inca 5 minute pana isi schimba bulionul culoarea.
Cartofii curatati ii taiem cubulete si le punem in oala. Tocam varza marunt si o punem in oala, iar dupa 10 minute adaugam si legumele calite. Curatam ardeiul gras il taiem cubulete si il adaugam in oala. Lasam totul sa fiarba 10 min la foc incet. Potrivim de sare si piper.
Iar acum secretul ce da gust borsului rusesc: curatam usturoiul si il pisam. Il aruncam in oala, mestecam repede si stingem aragazul. Asezam capacul deasupra.
Tocam mararul si patrunjelul marunt si le punem in oala, mestecam usor, iar apoi lasam totul sub capac 5 min.
Servit cald cu putina smantana este un adevarata minunatie.
O reteta recomandata de culinare.tv