Cum sa prepari lasagna: 3 retete rapide

Lasagna

Lasagna

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lasagna:

  • o cutie paste lasagna
  • 800g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cutie de 500g rosii in sos
  • 4 linguri bulion
  • 200g mozzarella
  • 3 catei de usturoi (dar nu foarte mari)
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Sos Bechamel:

  • 150g unt
  • 4 linguri de faina
  • 1 l lapte
  • sare si piper.
  • -100g cascaval ras
  • 100g parmezan

Mod de preparare lasagna:

Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor, condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute.
-Intre timp, se pregateste sosul Bechamel care trebuie sa nu fie prea gros, deoarece foilor de lasagna le trebuie mult lichid in timpul coacerii. Asa ca, se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza acest amestec, dupa care se adauga usor laptele si condimentele. Se mai fierbe 15-20 de minute.

Acum se pregateste lasagna pentru intrarea in cuptor. Se unge o tava bine cu unt, apoi se aseaza ingredientele in straturi : primul strat este de sos Bechamel, al doilea de foi pentru lasagna, al treile de sos Bechamel si carne plus bucatele de mozzarella (mozzarella mie mi-a ajuns numai pentru 2 nivele) si tot asa in continuare pana se vor termina foile de lasagna sau carnea...asa cum mi s-a intamplat mie
Ultimul strat trebuie sa fie de sos Bechamel. Se presara parmezan si cascaval ras si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate, se da folia de Al deoparte si se mai coace inca 15-20 de minute pentru a se rumeni frumos.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul meosiris.blogspot.de

 

Foto: Shutterstock lasagna vegetariana

Lasagna bolognese

Lasagna bolognese

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lasagna bolognese:

  • 15 foi lasagna (Panzani)
  • 200 g parmezan
  • 50 g unt
  • 1 lingura pesmet

Sos bechamel:

  • 4 linguri unt
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 lingura parmezan ras

Sos bolognese:

  • 400 g carne tocata (pui, porc, vita)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • 200 ml supa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare lasagna bolognese:

Sos bolognese: Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa calda). Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana ce sosul scade si carnea este gatita. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel: Intr-o tigaie se incinge untul, se adauga faina, apoi laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu, pana cand se obtine un sos cremos si uniform. Se adauga dupa gust sare, piper si nucsoara. La final se incorporeaza parmezanul.

Foile de lasagna:Se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce.
Asamblarea: Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet. Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel, sos bolognese si parmezan ras. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un strat subtire de sos bechamel, se presara parmezan si se pun cateva bucati de unt. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

 Lasagna cu pui

Lasagna cu pui

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lasagna cu pui:

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • usturoi dupa gust
  • 2 fire telina verde
  • 1 legatura marar/patrunjel, care va place mai mult
  • 1 kg carne tocata
  • sare, piper, 1 vf cutit praf de chili
  • 2 lingurite oregano
  • 400 gr rosii in sos tomat


Sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 60 gr faina
  • 500 ml supa de carne
  • 500 ml lapte
  • nucsoara,sare
  • un pachet foi lasagna
  • 2 bile de mozzarella sau 500 gr cascaval

Mod de preparare lasagna cu pui:

Se pun foile de lasagna la inmuiat in apa fierbinte, timp de 40 min sau cel mai bine ar fi sa le fierbeti un pic inainte, in apa clocotita, usor sarata si in care ati picurat cativa stropi de ulei. Mare atentie sa nu se lipeasca foile intre ele! Se toaca ceapa si usturoiul. Se rad morcovii.
Se taie marunt telina si verdeata. Se calesc in ulei incins ceapa, usturoiul si se adauga morcovii si telina; se calesc putin si se adauga carnea tocata; se prajeste pana devine sfaramicioasa.

Se adauga patrunjel, sare, piper, chili si oregano, se adauga 300 gr rosii in sos si se lasa sa se inabuse la foc foarte mic timp de 30 min, daca este nevoie se mai adauga cate putin apa sau supa din cand in cand.
Se prepara sosul bechamel: se topeste untul si se caleste faina, se toarna supa si laptele putin, cate putin, amestecandu-se energic ca sa nu se formeze cocoloase.Se da sosul intr-un clocot, se condimenteaza cu sare si nucsoara. Se incinge cuptorul. Mozzarella se taie felii sau se rade cascavalul.Se unge o tava adanca si se toarna putin sos bechamel , se aseaza un strat de foi de lasagna, se acopera cu carne tocata, mozzarella/cascaval si din nou sos.

Se repeta procedeul si in final se adauga restul de rosii peste sosul alb, se acopera cu un strat de foi si se presara bine cascaval sau mozarella pe intreaga suprafata a lasagnei, se coace circa 30 min.
Se serveste fierbinte.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Lasagna
Lasagna bolognese
 Lasagna cu pui

Rezumat

Pentru ca tot este weekend si ai timp la dispozitie sa pregatesti un pranz deosebit celor dragi, iti sugeram 3 reteta de lasagna care vor merita tot efortul. Sa pregatesti o reteta de lasagna nu este foarte complicat si nu presupune mult timp petrecut in bucatarie. Iata propunerile noastre!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri