Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru lasagna de pui:Incepem cu o cratita, unde, in uleiul, incins calim ceapa taiata marunt si usturoiul. Adaugam pieptul de pui macinat. Lasam la foc mediu 5-6 minute, dupa care adaugam si rosiile taiate cubulete si bulionul, sare si piper si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, cand tot amestecul a scazut il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca putin.
Ca etapa urmatoare, intr-o oala cu apa fiarta adaugam putina sara ei 2 linguri de ulei, fierbem 2-3 minute foile pentru lasagna, dupa care le scoatem din apa fiarta si le clatim cu apa rece, veti vedea aceasta operatiune ajuta mult, foile nu se vor mai lipi intre ele.
Urmeaza sosul bechamel, intr-o cratita punem aproximativ 50-80 grame unt sau ulei si le lasam sa se incinga, peste care adaugam imediat faina si mestecam, avem grija sa nu se faca cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat unul topit cu faina adaugam lapt fierbinte, cate putin pana se creaza sosul, adaugam si cascavalul, smantana si oul.
Foile fierte de lasagna le punem in tava unsa in straturi succesive, amestec de umplutura si foi. la sfarsit peste punem sosul bechamel si mai radem putin cascaval peste.
Dam la cuptor pentru 40-45 minute la foc potrivit.
Servim cu vin.
Pe blogul Bucataria lui Vlad veti gasi si alte retete gustoase.