Frittata e o mancare satioasa, un fel de omleta in care pui cam tot ce vrei, sau cam tot ce gasesti prin frigider sau camara.
Poate fi servita la mic dejun sau pranz, mie personal mi se pare prea consistenta pentru seara :) Sosul de usturoi si ardei iute aduce o aroma deosebita si un pic de de picanterie, doar atat cat sa se piste putin :)
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru omleta cu cartofi si usturoi:
4-5 oua
| 2-3 cartofi mici
| 1 dovlecel
| 1 ceapa
| 2-3 catei de usturoi
| 2 ardei iuti uscati
| 100 g telemea de capra
| 1 lingura seminte curatate de floarea soarelui sau dovleac
| 6 linguri ulei de masline
| 1 lingurita patrunjel uscat
| zeama de la jumatate de lamaie
| sare, piper
Mod de preparare omleta cu cartofi si usturoi:
Cartofii ii taiem rondele cat se poate de subtire, fie cu ustensila de curatat legume, fie cu (my precious) Fresh Express. N-am rezistat si am pus o poza cu el in actiune :)
Incingem 3 linguri de ulei si calim ceapa cateva minute, pana se coloreaza usor. Adaugam cartofii si dovlecelul taiat cubulete si sotam vreo 5 minute, pana se rumenesc putin.
Batem ouale cu un praf de sare si piper, le punem intr-un vas uns cu putin ulei si le dam la cuptor, 180 de grade cam 5-7 minute, pana se coaguleaza pe margini, dar mijlocul este lichid.
Intre timp pregatim sosul de usturoi: pisam usturoiul impreuna cu ardeii iuti, adaugam zeama de lamaie, patrunjelul uscat, un praf de sare si vreo 3 linguri de ulei. Turnam acest sos peste ouale scoase de la cuptor, iar deasupra asezam cartofii si dovleceii.
Dam din nou la cuptor, pentru vreo 10 minute, dupa care adaugam semintele si branza maruntita. Inca 3-4 minute la cuptor si frittata, cu 180 de calorii la 100 de grame, este gata.
Bucataria furnicutilor va invita sa descoperiti si alte retete delicioase.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|