Va recomandam o ciorba de curcan foarte gustoasa si sanatoasa.
Carnea de curcan este foarte buna la gust, dar este si dietetica, bogata in multe proteine aceasta ajuta la scaderea colesterolului. De asemenea ajuta si la combaterea insomniei, creste nivelul testosteronului, si mareste nivelul sistemului imunitar.
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ciorba de curcan:
carne de curcan – 1 kg
| telina – 1/4 buc
| morcov – 3 buc
| ceapa – 2 buc
| ardei gras rosu/ alb – 2 buc
| fidea- 100 gr
| bors acru – 500 ml
| verdeata – cate o legatura de patrunjel si marar
| sare si piper dupa gust
Modul de preparare a retetei de Ciorba de curcan:
1. Pentru inceput, spalam bine carnea si o portionam. Intr-o oala punem carnea si 5 litri de apa. Lasam totul sa fiarba pentru cel putin 3 ore la foc potrivit. Periodic spumam cu spatula.
2. Odata fiarta carnea, se scoate din cratita si o punem in una curata, strecuram si zeama ramasa in aceasi oala.
3. Curatam ceapa, morcovii, telina, ardeii grasi. Ceapa si ardeii grasi se toaca marunt si ii adaugam in cratita, apoi morcovul si telina se dau prin razatoare. Lasam totul sa fiarba pentru 10 min la foc potrivit.
4. Curam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in oala. Dupa 5 min adaugam si fideaua maruntita.
5. La 5-7 minute se verifica daca sunt fierti cartofii si fideaua, apoi se adauga borsul. Potrivim de sare si piper. Apoi asteptam sa dea in clocot.
6. Tocam marunt verdeata si in momentul cand a dat borsul in clocot, stingem aragazul, punem verdeata si lasam totul sub capac inca 5 min. ca sa se imbine aroma verdeturilor cu ciorba.
7. Servita cu putina smantana aceasta ciorba de curcan este absolut delicioasa.
Va uram pofta buna la aceasta ciorba de curcan!
Mai multe retete interesante gasiti pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|