Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru quiche cu broccoli:
Blat:
- 3 galbenusuri
- 150 g unt rece
- 1/3 lingurita sare
- 250 g faina
- 2 linguri apa
Umplutura:
- 400 g broccoli
- 150 g sunca sau bacon afumat
- sare
- piper
Sos:
- 3 oua
- 150 g smantana
- 100 g cascaval ras
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare quiche cu broccoli:
Blat: Se mixeaza untul cu galbenusurile si sarea, se adauga faina, apoi apa. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se da la rece 30 minute.
Umplutura: Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate si se pune in apa rece pentru a-si pastra culoarea. Sunca se taie felii si se caleste 2-3 minute in 1 lingura ulei. Se adauga broccoli, se amesteca, se sareaza, pipereaza dupa gust si se opreste focul.
Sosul: Intr-un bol se bat ouale, se adauga smantana, cascavalul ras, sare, nucsoara si piper dupa gust.
Asamblarea: Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a preveni coacerea inegala. Se adauga amestecul cu broccoli si se toarna sosul cu smantana si oua. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro