2 / 5

Tarta cu rosii, ricotta si parmezan, cu blat vegan

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu rosii, ricotta si parmezan:

Pentru umplutura:

  • 500 g de rosii coapte, de toate culorile, formele si marimile
  • 200 g ricotta (sau urda proaspata de la tarani)
  • 1 ou ecologic sau de tara
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • plante aromatice proaspete – busuioc si oregano
  • sare si piper proaspat macinat

Pentru aluatul de tarta vegan:

  • 300 g faina integrala )
  • 1 lingura de unt de cocos
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • apa rece
  • Sare roz de Himalaya
  • oregano uscat

Mod de preparare tarta cu rosii, ricotta si parmezan:

Aluatul se pregateste simplu, iar secretul unui aluat de tarta vegan de succes este ca toate ingredientele sa fie reci. Se pun faina, oregano si sarea intr-un bol impreuna cu uleiul de cocos si de masline, se amesteca si se faramiteaza aluatul cu degetele, se adauga apa rece pana cand capata consistenta de aluat, si se lasa la racit 30 minute, imbracat in folie de plastic, in frigider.

Se aleg cele mai frumoase rosii aduse de la piata, se spala bine, se fotografiaza, se taie rondele, si se pun in tigaia de fonta, impreuna cu uleiul de masline, usturoiul zdrobit si plantele aromatice. Se lasa tigaia la foc mic, cu capac, pana cand zeama lasata de rosii scade si toate aromele minunate se concentreaza, anuntand gustul plin de savoare al tartei care urmeaza sa se intrupeze.

Se intinde aluatul intr-o tava pentru tarta, se inteapa cu furculita si se da la cuptorul incins la 170 grade, pentru 10 minute, timp in care se pregateste amestecul de ricotta/urda, cu parmezan, ou, plante aromatice, sare si piper proaspat macinat. Se intinde compozitia de ricotta peste aluat, si deasupra se aseaza cu grija rosiile impreuna cu ce a mai ramas din sucul concentrat, se stropeste cu ulei de masline, si se da la cuptor pentru 20 minute. Se serveste presarata cu parmezan ras si cu frunze proaspete de busuioc.

O reteta recomandata de blogul www.blogculegume.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri