1 / 5

Tarta cu ciuperci

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu ciuperci:

Pentru blat am folosit:

  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou

Din toate acestea am format repede de tot un aluat faramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora. Atat de repede am facut operatiunea, incat am uitat sa si fac poze.

Pentru umplutura mi-au trebuit:

  • 700g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • piper dupa gust
  • 50 g cascaval afumat

Pentru topping:

  • 100 g cascaval ras (eu am folosit 3 tipuri, mozzarella, edam si cheddar)

Mod de preparare tarta cu ciuperci:

Ciupercile le-am taiat bucati mai mari, le-am calit in unt pana a scazut toata zeama lasata, le-am sarat, le-am piperat si apoi le-am lasat la racit. Dupa ce s-au racit am adaugat oul, am amestecat bine si am lasat deoparte. Din aluatul de la frigider am intins o foaie, am asezat foaia in forma de tarta tapetata cu unt, am intepat din loc in loc foaia cu o furculita si am dat forma la cuptorul incins pentru 10 minute. Peste foaia coapta pe jumatate am pus bucati de cascaval afumat (probabil ca puteti sa sariti peste acest pas, dar mie mi s-a parut tare interesanta combinatia de cascaval afumat si ciuperci, plus ca la final, in combinatie cu acest cascaval ciupercile vor capata o consistenta cremoasa irezistibila). Peste cascaval am asezat compozitia de ciuperci. Deasupra tartei am presarat cele 3 tipuri de cascaval, am dat totul la cuptor.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


 

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri