carne de pui – 1 kg
| ceapa – 2 buc
| morcov – 2 buc
| radacina de telina – 150 gr
| cartofi – 3 -4 buc
| piper alb – un varf de cutit
| patrunjel – o legatura
| smantana – 5 linguri
| lapte – 100 ml
| sare si piper dupa gust
Mod de preparare supa crema de pui:
1. Pentru inceput, punem intr-o oala puiul spalat bine si legumele: ceapa, morcovul, telina, la fiert la un foc potrivit pentru o ora. Se spumeaza periodic pentru a avea o supa curata. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului se pun si cartofii. legume fierte pentru supa.
2. Dupa expirarea timpului scoatem puiul si legumele in recipiente diferite. Trecem printr-o sita supa ramasa intr-o cratita curata. Scoatem carnea de pe oase si le punem impreuna cu legumele, apoi le mixam. Periodic se adauga cate putina supa strecurata.
3. Adaugam totul in oala, punem restul supei, smantana, laptele, potrivim de sare si piper, adaugam si piperul alb, acesta va da un gust deosebit supei, punem verdeata tocata marunt, inchidem aragazul si lasam totul sub capac pentru 5- 10 min.
4. In acest timp, putem pregati rapid cateva crutoane din paine pentru o supita desavarsita. Intr-o tava asezam painea taiata cubulete cat si untul. Se lasa la cuptor pentru 5- 10 min, pana se intaresc crutoane, iar apoi se vor servi la supa crema de pui.
Va doresc pofta buna la aceasta supa crema de pui!
Aceasta reteta de supa crema de pui a fost recomandata de culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|