Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Supa crema de pui:
    carne de pui – 1 kg ceapa – 2 buc morcov – 2 buc radacina de telina – 150 gr cartofi – 3 -4 buc piper alb – un varf de cutit patrunjel – o legatura smantana – 5 linguri lapte – 100 ml sare si piper dupa gust
Mod de preparare supa crema de pui:

1. Pentru inceput, punem intr-o oala puiul spalat bine si legumele: ceapa, morcovul, telina, la fiert la un foc potrivit pentru o ora. Se spumeaza periodic pentru a avea o supa curata. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului se pun si cartofii. legume fierte pentru supa.

2. Dupa expirarea timpului scoatem puiul si legumele in recipiente diferite. Trecem printr-o sita supa ramasa intr-o cratita curata. Scoatem carnea de pe oase si le punem impreuna cu legumele, apoi le mixam. Periodic se adauga cate putina supa strecurata.

3. Adaugam totul in oala, punem restul supei, smantana, laptele, potrivim de sare si piper, adaugam si piperul alb, acesta va da un gust deosebit supei, punem verdeata tocata marunt, inchidem aragazul si lasam totul sub capac pentru 5- 10 min.

4. In acest timp, putem pregati rapid cateva crutoane din paine pentru o supita desavarsita. Intr-o tava asezam painea taiata cubulete cat si untul. Se lasa la cuptor pentru 5- 10 min, pana se intaresc crutoane, iar apoi se vor servi la supa crema de pui.

Va doresc pofta buna la aceasta supa crema de pui!

Aceasta reteta de supa crema de pui a fost recomandata de culinare.tv