O idee minunata pentru un mic dejun delicios. Avantajul acestor pancakes e ca pot fi facute foarte usor, fara sa pierdem mult timp pe la bucatarie.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite tiramisu:
400 g faina
| 400 - 430 ml lapte
| 75 g zahar brun
| 2 oua
| 1 lingura de ness
| 2 linguri de cacao + extra pentru ornat
| 4-5 linguri ulei
| 1 pliculet praf de copt
| 400 g mascarpone
| 75 g zahar pudra
| optional - 1 lingura kahlua (lichior de cafea)
Mod de preparare clatite tiramisu:
Mai intai amestecam mascarpone cu zaharul pudra si optional cu kahlua si le lasam deoparte pentru cand sunt gata clatitele.
Amestecam faina cu zaharul brun, praful de copt si cacao. Separat, batem ouale cu uleiul si adaugam laptele in care am dizolvat ness-ul. Turnam peste ingredientele uscate putin cate putin din cele lichide si amestecam bine, pana cand obtinem un aluat destul de gros, cam ca un iaurt. Daca e prea tare, mai adaugati cateva linguri de lapte.
Cel mai bine e sa folositi o tigaie de teflon sau ceramica, in care sa nu fie nevoie de ulei. Turnam cate o lingura din aluat in tigaia incinsa, iar daca aluatul are consistenta potrivita, se va intinde putin, dar va ramane destul de gros. Pentru niste pancakes reusite, focul trebuie sa fie la minim tot timpul. Noi cu aceasta ocazie am incercat si forma de steluta pentru pancakes :)
Cand bulele de la suprafata clatitelor incep sa se sparga e momentul sa le intoarcem, iar dupa alte cateva minute, pancakes-urile sunt gata.
Asezam pancakes-urile unul peste altul, cu cate un strat de crema de branza intre. Pudram cu cacao "tortul" de clatite pentru un aspect desavarsit :)
Un mic dejun dulce, cu o tenta puternica de cafea, cu aproximativ 300 calorii la 100 de grame.
Bucataria Furnicutilor va ofera si alte retete gustoase!
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|