Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu crema de vanilie: Blat:
    200 g unt 300 g zahar 3 linguri cacao 3 linguri cafea macinata 3 linguri lapte 5 oua 8 linguri faina
Crema de vanilie:
    500 ml lapte 3 galbenusuri 100 g ciocolata alba 2 linguri faina 1 plic gelatina esenta de vanilie


Mod de preparare negresa cu crema de vanilie:

Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.



O reteta propusa de: MICHELA STAICU (garbo084835)