Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:timp de fierbere a burtii cu oase – 4-5 ore
timp de fierbere cu legume – 1 ora
timp de preparare – 30 min
Pentru inceput, luam burta o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 5-6 litri de apa. Oasele spalate bine si curatate de impuritati se pun si ele la fiert. Totul se lasa la foc mic pentru 4-5 ore.
Curatam morcovii, telina si radacina de patrunjel sau pastarnac si le taiem in doua. Ceapa spalata si curatata de primul strat de coaja se taie si ea in doua. Ardeii curatati de seminte si taiate in patru se pun si ei in oala. Toate legumele se pun si ele in cratita si le lasam la fiert pentru inca o ora.
Odata fierte toate se inchide aragazul si scoatem legumele( le vom folosi pentru o salata). Burta o punem intr-o cratita curata, iar zeama se va strecura tot in aceasta cratita.