Pentru un gust desavarsit se recomanda burta cumparata din macelarii si curatata acasa, dar in lipsa de aceasta ne vom multumi cu cea cumparata din supermarket. Va pot spune doar ca a noastra a iesit absolut delicioasa, iar toti invitatii s-au lins pur si simplu pe degete.

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
    burta de vaca- 1 kg oase- 2-3 buc morcov- 3 buc ardei gras rosu- 1 buc ceapa- 1 buc telina – 100 gr radacina de patrunjel/ pastarnac – 1 buc usturoi- o caciulie otet- 5 linguri smantana – 300 ml oua- 5 buc boia- un varf de cutit frunze de dafin – 3 buc sare si piper dupa gust
Timp de preparare a retetei de ciorba de burta:

timp de fierbere a burtii cu oase – 4-5 ore
timp de fierbere cu legume – 1 ora
timp de preparare – 30 min

Modul de preparare a retetei de Ciorba de burta:

Pentru inceput, luam burta o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 5-6 litri de apa. Oasele spalate bine si curatate de impuritati se pun si ele la fiert. Totul se lasa la foc mic pentru 4-5 ore.

Curatam morcovii, telina si radacina de patrunjel sau pastarnac si le taiem in doua. Ceapa spalata si curatata de primul strat de coaja se taie si ea in doua. Ardeii curatati de seminte si taiate in patru se pun si ei in oala. Toate legumele se pun si ele in cratita si le lasam la fiert pentru inca o ora.
Odata fierte toate se inchide aragazul si scoatem legumele( le vom folosi pentru o salata). Burta o punem intr-o cratita curata, iar zeama se va strecura tot in aceasta cratita.