Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu crema de struguri:
Blat
- 75 g unt
- 50 g zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 125 g faina
- 2 linguri lapte
- esenta de vanilie
Umplutura
- 3 cani cu boabe de struguri rosii
- (sau 2 cani cu must)
- 3 linguri amidon
- 1-2 linguri zahar
Cum se prepara tarta cu crema de struguri
Blat: Untul se amesteca cu zaharul pudra, esenta si galbenusul. Se adauga faina si se framanta bine cu ambele maini, pana cand se obtine un aluat granulat. Se toarna laptele si se strange aluatul intr-o bila, se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura: Boabele de struguri se desfac in doua si li se scot samburii. Se pun intr-un vas, impreuna cu tot cu sucul pe care si-l lasa si se fierb 5-6 minute. Se amesteca, pasand bine boabele de struguri cu o lingura din lemn, pentru a obtine cat mai mult sirop. Dupa ce s-a racit foarte bine, compozitia se paseaza cu blenderul pana se transforma intr-un piure uniform, apoi se amesteca cu amidonul. Zaharul se adauga numai in cazul in care strugurii nu sunt indeajuns de dulci.
Asamblarea tartei: Aluatul se intinde in foaie subtire, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20 cm), imbracand si marginile tavii pana la jumatate. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a preveni cresterea neuniforma. Se toarna crema de struguri si se niveleaza.
Tarta cu crema de struguri se coace in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se scoate pe un gratar si se lasa pana se raceste foarte bine.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro