Timp de preparare: cca 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru farfalle cu branza dulce si stafide:
    500 g paste Farfalle 500 g branza proaspata de vaci 200 g stafide 200 g zahar zahar vanilat 3 oua 400 g iaurt gras 150 g smantana grasa 100 g cascaval un cub de unt, pentru uns tava

Mod de preparare farfalle cu branza dulce si stafide:

Se pun 2 l de apa la fiert, iar cand da in primul clocot se toarna pastele si se lasa sa fiarba cca 10 min.
Intre timp, se amesteca branza cu zaharul ( se poate pune dupa preferinta si coaja rasa de lamaie), stafidele inmuiate un pic in apa calda si apoi scurse bine, 2 oua batute si amestecate cu smantana si iaurtul din care am oprit 2 linguri.

Pastele fierte se scurg bine de apa, apoi se amesteca cu branza si stafidele. Se toarna totul in tava pregatita si unsa cu un pic de unt. Se bate bine oul ramas si se amesteca cu cele 2 linguri de iaurt, apoi se toarna deasupra pastelor si se intinde cu o furculita pe toata suprafata lor. Deasupra se rade cascacavalul si se da la cuptor pana capata o crusta aurie (cca 20 min). Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se taie in portii potrivite si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)