1 / 6

Tian de legume

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tian de legume:

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 5-6 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • branza, sare, piper
  • cimbru, busuioc
  • ulei de masline

Cum se prepara tian de legume:

Dovlecelul si vanata se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Vanata poate fi lasata si cu tot cu coaja. Rosiile se taie in felii mai groase. Ceapa se taie pestisori. Usturoiul se taie feliute subtiri. Se caleste ceapa in o lingura cu ulei, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai lasa la calit inca 1-2 minute. Amestecul se intinde pe fundul unui vas rotund de yena. Deasupra se aseaza feliile de legume, in straturi alternante si asezate sub forma de evantai. Fiecare strat de legume se presara cu sare, piper, cimbru si busuioc verde. Se stropeste totul cu 1-2 linguri ulei, se acopera vasul cu capac sau cu
folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 40 minute. Se inlatura capacul sau folia, se adauga deasupra branza taiata in cuburi mici si se mai lasa la cuptor inca 10-15 minute. Tian de legume se serveste cald sau rece.
 

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri