Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru amandina: Pentru blat:
    6 oua 200 gr. zahar 30 ml. apa 30 ml. ulei 20 gr. cacao 8 linguri faina
Crema :
    4 galbenusuri 200gr. zahar pudra 200 gr. Unt+50 g margarina la pachet 3 linguri cacao 1 fiola esenta rom
Sirop :
    400 ml. apa 150 gr. zahar 2 plicuri cappuccino 1 fiola esenta rom
Glazura:
    150 g ciocolata cu lapte 50 ml frisca



Mod de preparare amandina:

Blat: Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie, amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Peste unt se adauga crema de ou (dupa ce s-a racit) si se mixeaza bine. Se cerne cacao peste crema, se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se pune la frigider pana se pregateste siropul.

Sirop: Se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara, pe foc si, de cand incep sa fiarba, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 de minute, apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.

Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste, iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.


O reteta propusa de: (garbo223014)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!