500g carne tocata de vita
| 2 cepe albe
| 3 morcovi
| 2 bete de telina
| 1 ardei rosu
| 4 catei de usturoi zdrobiti
| 1 lingurita de chimion si 1 de coriandru, pisate in mojar
| 2 lingurite de paprika (sau paprika afumata, in cel mai fericit caz ;)
| 1/2 lingurita de scortisoara + 1/2 nuscsoara + 1/2 cuisoare
| 2 linguri de cacao (da, exact, n-ati citit gresit - trust me, cacao-a e tot schepsisul, go for it!)
| 2 linguri de zahar brun
| 2 linguri de otet balsamic
| 2 conserve de rosii
| 2 conserve de fasole rosie (sau 400g fasole rosie, inmuiata in apa o noapte si apoi fiarta si rasfiarta pana-i frageda si buna)
| 1,5 L apa sau supa de vita/legume
Pe langa tot pomelnicul asta interminabil de ingrediente (dar, zau, zau ca merita tot efortul), va mai trebuie urmatoarele, de presarat peste chilli si adus totul in stadiu de perfectiune curata:
smantana
| guacamole (e perfecta combinatia - guacamole racaoros si fresh si chilli-ul fierbinte si super-aromat - the yumm!)
| cheddar/cascaval ras
| patrunjel/coriandru tocate
| ardei iute tocat, daca va poftesc papilele la niste senzatii tari ;)
Povestea decurge cam asa:
Intr-o cratita incapatoare, se rumenesc incet in 2 linguri de ulei ceapa, usturoiul, telina, morcovul si ardeiul, toate maruntite bine, timp de vreo 10 minute. Se rastoarna peste carne, condimentele, sare si piper si se amesteca vanjos. Dupa vreo 5 minute, cand carnea s-a perpelit pe toate partile si nu mai e rosie, se adauga in cratita si rosiile, fasolea, cacao, zaharul, otetul balsamic si apa/supa, se mai amesteca o data asa, de ramas bun, se pune capacul peste toata afacerea si se lasa la bolborosit domol timp de 1/2 ora.
Daca aveti impresia ca ati trudit destul si parca va e cam foame, va bucurati prea devreme. Dupa ce fierbe acoperit juma' de ora, se da deoparte capacul si se mai lasa chilli-ul sa inca 30-45 de minute descoperit, la foc mediu, ca sa scada bine si sa se formeze sosul aromat si delicios. Greu, stiu, dar in final o sa merite pe deplin toata asteptarea!
Pana la urma, vine si momenul mult asteptat, cand totul e gata si nu mai trebuie decat sa va hotarati cu ce sa serviti asa bunaciune. E delicios si simplu, cu o felie de paine cu coaja crocanta, dar mult mai bun e cu putina smantana, niste cascaval ras si patrunjel presarat deasupra, sau, varianta mea preferata, cu un mot generos de guacamole!
Pe blogul Leblogpiquant gasiti multe retete delicioase!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |