Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru sos salsa de mango:
- 1 fruct mango, curatat si taiat in cubulete de 1 cm
- 1 fir ceapa verde tocat marunt (numai partea verde)
- 1 lingura coacaze rosii uscate
- 1 lingura coacaze rosii proaspete
- 1 lingura vin de rodii
- 2 linguri coriandru proaspat
- 1 lamaie verde (lime)
- 1jumatate ceapa rosie
- 2 ardei iuti
- 1 catel usturoi
- sare, piper
Mod de preparare sos salsa cu mango:
Pentru inceput am taiat fructul mango in cubulete de 1 cm, am tocat fin ceapa verde si coriandrul. Dupa cum spunea si reteta, daca nu gasiti seminte de rodie, adaugati 2 lingurite de ceapa rosie. Ceapa rosie va da un gust special si o culoare tare placuta acestui sos de mango. Pentru a da acel gust minunat, inconfundabil de rodie, eu am adaugat vin de rodii. Am tocat marunt ceapa rosie si ardeii iuti uscati. Intr-un castron am amestecat cubuletele de mango, ceapa verde, ceapa rosie, si bobitele de coacaze uscate. Am stors sucul de lamaie verde, l-am turnat separat intr-un bol, in care am amestecat vinul de rodii, coriandrul proaspat tocat, ardeii iuti pisati, usturoiul pisat, sarea si piperul. Amestecul obtinut l-am turnat peste compozitia de mango. Am potrivit gustul din nou de sare si piper. Sosul obtinut l-am pastrat peste noapte in acest bol de sticla. A doua zi, am scos din compozitie coacazele uscate si pentru un aspect mai frumos si un gust proaspat, le-am inlocuit cu bobite de coacaze proaspete. O savoare aparte!
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro