Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru rulada de porc pe pat de couscous:
500 g muschi de porc
| 200 g couscous
| 1 ardei kapia
| 2 morcovi
| 1 gogosar verde
| 1 ceapa rosie
| boabe de porumb (conserva)
| masline
| parmezan
| jumatate de rodie
| ghimbir macinat
| condimente pentru porc
| verdeturi italiene
| sare, piper
Mod de preparare rulada de porc pe pat de couscous:
Legumele curatate si spalate se taie marunt.
Intr-o tigaie, topim 50 g unt, adaugam legumele, lasam cateva minute la calit, iar la sfarsit adaugam porumbul si maslinele. Lasam compozitia la racit, apoi adaugam parmezanul ras si amestecam bine. In compozitie am mai adaugat o lingurita mica de gris.
Muschiul de porc se taie in doua, se bate ca pentru snitele, se unge cu sos de soia, se adauga condimentele si ghimberul.
Asezam muschiul pe o folie se staniol, adaugam peste ea legumele si o rulam usor.
Adaugam deasupra cateva seminte de rodie, invelim rulada in staniol si o dam la cuptor pentru 30-40 minute.
Preparare couscous:
Couscous-ul se prajeste inutr-un pic de ulei se condimenteaza si se toarna peste el apa fierbinte. Se fierbe timp de 8-10 minute.
Preparam si un sos de rodie din:
* 1 pahar vin rosu
* 1 pahar cu apa(in care am pus delicat si verdeturi italiene)
* seminte de rodie
* 1 lingura sos de soia
* 1 lingura amidon alimentar
Punem la fiert apa, vinul, sosul de soia, adaugam amidonul si amestecam bine, iar la sfarsit adaugam semintele de rodie.
Pe un platou asezam couscous-ul, iar deasupra rulada si apoi decoram cu sosul de rodie.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|