Timp de preparare: 80 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:
    4 oua 150 g zahar(pentru siropul de zahar ars) 100 g zahar  500 ml lapte esenta de vanilie

Mod de preparare crema de zahar ars:

Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.
Se topeste 150 g zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa, pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.
Se toarna caramelul in vase termorezistente, in mod egal .
Separat, se bat bine ouale cu 100g zahar si laptele.
Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici.
Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).

Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute.
Cand este gata crema de zahar ars, se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava .
Pofta buna!


O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)

 

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!