O reteta rapida si foarte sanatoasa cu orez cu legume la cuptor.
Timp de preparare: 1h - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru orez cu legume la cuptor:
5 cepe
| 7 cartofi medii
| 3 rosii
| 2 ardei capia
| 7 morcovi
| 2 cani de orez
| o foaie dafin
Mod de preparare orez cu legume la cuptor:
Spalam legumele si le taiem rondele pe toate, apoi intr-o cratita unsa cu putin ulei asezam un rand de ceapa taiata, al doilea strat morcovii taiati rondele, al treilea rand ardeii, apoi rosiile si cartofii, ultimul strat fiind orezul presarat peste celelalte.
Si o luam de la capat cu inca un rand de ceapa, unul de morcovi, unul de ardei, rosiile,cartofii si orezul. Adaugam apa cat sa acopere toata compozitia, punem sare, piper, vegeta si o frunza de dafin. O lasam 20 de minute pe foc de cand incepe sa fiarba, apoi o dam inca 30 de minute la cuptor pana e gata.
Se adauga putin patrunjel deasupra.
Daca nu aveti rosii, se poate folosi suc de rosii.
Pofta buna!
O reteta propusa de: cristina CHIVU (crissam05)
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|