Este o mancare foarte gustoasa, usor de facut si ieftina.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente cartofi cu pui si masline:
1kg cartofi
| 100gr ulei
| 300 g piept de pui fiert
| 1 ceapa mare
| 200 gr de masline
| 2 lg de bulion
| 2 lingurite de deli'kat
| patrunjel
| piper
Mod de preparare cartofi cu pui si masline:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu o lingurita de deli'kat.
Ceapa se taie marunt si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei.
Cand ceapa are o culoare mai aurie se adauga pieptul de pui taiat. Se caleste impreuna cu ceapa, se adauga bulionul, deli'katul si piperul. Se ia o cana din zeama unde fierb cartofii si se pune peste sos, apoi se adauga maslinele si se mai fierb 5 min. Cartofii aproape fierti, se pun intr-un bol din yena cu tot cu zeama care a mai ramas, se adauga peste ei sosul,si se da la cuptor 15 min, la foc mediu.Se scoate si se poate adauga patrunjel.
Pofta buna!
O reteta propusa de: costache mihaela (iepurash)
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|