11 oua
| 10 lg de faina
| 14 lg de zahar
| un plic cacao
| un praf sare
| ciocolata de menaj(alba sau neagra)
*Sfat:in loc de ciocolata de meanj poate fi filosita si nuca de cocos:)
Mod de preparare negresa:
Blatul:
Se separa ouale(galbenusul de albus), dupa care se bate albusul spuma si se arunca un praf de sare. Dupa ce albusul a fost batut spuma, se adauga 8 linguri de zahar si se freaca pana cand zaharul se topeste. Dupa ce zaharul s-a amestecat cu albusul batut bine, se adauga galbenusurile si se amesteca usor pana cand se intrepatrund si capata aceeasi culoare. Dupa adaugarea galbenusurilor, se adauga treptat cele 10 linguri de faina si plicul de cacao care va da culoare neagra blatului de aici si denumirea de negresa. La sfarsit, se adauga cateva picaturi de ulei daca compozitia a iesit grosoara.
Se sterge tava de posibilele picaturi de apa,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,dupa care se baga la cuptor timp de 20-30 de minute.
Bezea:
Se separa ouale( galbenusul de albus).Se bat albusurile spuma si se freaca cu 6 linguri de zahar pana cand compozitia se intareste. Dupa intarirea compozitiei, se scoate blatul din cuptor si se rastoarna bezeaua peste, dupa care se da din nou la cuptor pentru cateva minute, timp in care bezeaua se rumemeste putin pe deasupra.
Daca nu va incanta ideea cu bezeaua, puteti folosi ciocolata de menaj alba sau neagra: Se topeste ciocolata de menaj, de preferat, neagra pentru a nu fi atat de puternic contrastul. Se scoate blatul gata facut din cuptor si se adauga pe deasupra ciocolata topita, care se va intari si va da un gust special prajiturii deoarce o va insiropa pe deasupra putin.
Peste bezea se poate adauga pentru decor nuca de cocos, ciocolata de menaj alba sau neagra. Peste ciocolata de menaj se poate arunca o ploaie de zahar pudra.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Mihaela Ivanescu (garbo158836)
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|