Este o reteta racoroasa si foarte buna.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru tort cu jeleu:
Pentru blat:
4 oua
| 100 g zahar
| 150 g faina
| 1 lingurita zahar vanilat
| 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
200 ml frisca
| 100 g zahar
| 120 ml iaurt
| 10 g gelatina
| 1 pachet tort Gelee rosu de la Dr Oetker
| Dulceata
Mod de preparare tort cu jeleu:
Gelatina se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 1 ora.
Pregatim blatul: ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam praful de copt amestecat cu faina si mixam. Pregatim o tava cu dimensiunile de 20-30 cm, o ungem cu unt si intindem aluat intr-un strat de 0.5 cm. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, 15 minute. Aluatul ramas se toarna intr-o tava rotunda. Se coace la 180 grade, 10 minute. Blatul dreptunghiular se ruleaza. Pregatim crema: gelatina dizolvata se aduce la fierbere, dar nu se fierbe.S e lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam smantana cu zaharul, adaugam apoi iaurtul. Blatul se desface, se unge cu dulceata, apoi se ruleaza iar. Se taie din el felii de 1 cm. Blatul rotund se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit punem crema peste el, apoi lasam in frigider 2 ore, dupa care se acopera cu rulorurile. Jeleul il dizolvam in 250 ml apa sau suc de fructe. Jeleul preparat se pune peste rulouri si se lasa la frigider 5-6 ore.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |