Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru furnici in copac:
    350 g carne porc, tocata 200 g taitei de celofan (sau taitei subtiri de orez, sau fidea) 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata:
    4 linguri sos soia light (sau de care ai) 1 lingura ulei susan (daca ai) 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb) 1 lingurita amidon de porumb (amidonul se pune ultimul)
Altele:
    1 ardei chilli rosu taiat fin(sau1/2 lingurita pasta chilli) 2 cm ghimbir ras fin 2 cepe verzi taiate la 2 cm 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)


Mod de preparare furnici in copac:

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat intr-un vas cu apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferit. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.

Pune taiteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i in bucati mai mici.

Carnea se adauga in marinata si lasa la frigider 1/2 ora.

Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.

Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Adauga ciupercile, taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amesteca bine. Gateste pana ce carnea e facuta.


O reteta propusa de: miha miha (garbo159233)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!