Conserve de toamna: 5 retete de pus in camara

Conopida murata

Conopida murata

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida murata:

  • 2 conopide
  • 6 morcovi
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
  • marar uscat
  • frunze de dafin
  • sare mare
  • apa

 

 

Mod de preparare conopida murata:

Desfacem conopida in buchetele mai mici pe care le lasam o ora in apa cu sare. Curatam si spalam morcovii, apoi ii taiem feliute. Punem la fiert apa cu cate 1 lingura de sare mare la 1 litru de apa. Intre timp, asezam in borcane conopida, morcovii, cate 2 frunze de dafin, boabele de piper si de mustar si mararul uscat.
Dupa ce apa a fiert, turnam cu grija in borcane. Puteti aseza o lama de cutit sub fiecare borcan astfel incat sa nu se sparga. Sigilam capacele si lasam borcanele acoperite pana a doua zi, dupa care se asaza frumos in camara si se asteapta Craciunul.

Aceasta reteta fost recomandata de blogul meosiris.blogspot.de

Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei iuti in otet:

  • ardei
  • sare
  • zahar
  • otet

Cum se conserva ardei iuti in otet:

Ardeii se spala si se aseaza in borcanele spalate si sterilizate in prealabil. Ardeii pot fi lasati intregi sau pot fi taiati in felii mai groase. Peste ardei se toarna amestecul rece, format din otet, sare si zahar. Ca si cantitati se folosesc 1 lingura sare si doua linguri zahar, la 1 litru de otet. Se infileteaza capacele si se depoziteaza borcanele in camara.

Simplu si rapid!
Nu va faceti griji ca ardeii iuti se vor conserva numai in otet, vor iesi deliciosi!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro

 

Pasta de rosii cu ardei

Pasta de rosii cu ardei

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pasta de rosii cu ardei:

  • 2 kg rosii de casa
  • 4-5 ardei mari diverse culori
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare pasta de rosii cu ardei:

Spalam bine rosiile si ardeii. Rosiile le oparim si le decojim ( eu nu am masina) apoi le tocam marunt.
Ardeii ii taiem la fel marunt apoi punem totul pe foc impreuna cu sarea, pe o plita si lasam la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand. Lasam la fiert cam 45-50 minute.
Luam de pe foc si turnam direct in borcane curate, inchidem capacul si lasam la caldura intr-o patura pana a doua zi.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Pasta de leustean

Pasta de leustean

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pasta de leustean:

Reteta este extrem de simpla: se spala si curata 150 g de frunze de leustean, se adauga 30 g sare si 50 g ulei. Se da prin robot pana se obtine o pasta si se pune in borcan cu un pic de ulei deasupra. Se pastreaza la frigider si se foloseste la ciorbe.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Hrean la borcan

Hrean la borcan

5 / 5

Timp de preparare: 15 minute.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru hrean la borcan:

  • 3 legaturi de hrean (cam 300 g)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cescuta otet

Mod de preparare hrean la borcan:

Hreanul curatat, spalat se razuieste pe razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu sarea, otetul si zaharul pana la topirea zaharului si se pune in borcan. Este foarte potrivit langa carne de porc afumata, sau ca umplutura la rulouri de sunca.
 

O reteta recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Conopida murata
Ardei iuti in otet
Pasta de rosii cu ardei
 Pasta de leustean
Hrean la borcan

Rezumat

Profita de legumele de toamna pentru a pregati diverse sosuri, paste, muraturi pentru a le consuma pe timpul iernii. Poti mura legumele tale prefarate, le poti face tocana sau zacusca, exista o multime de metode a umple camara cu bunataturi. Iata ce conserve poti pregati din legumele de toamna:

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri