4 albusuri
| 4 linguri de zahar
Mod de preparare cheese-cake cu fructe si bezea:
Pentru inceput, dam biscutii prin masina de tocat sau ii fragmentam cu blender-ul, apoi, topim untul. Odata topit, amestecam untul cu biscuitii sfaramati. Framantam si obtinem, astfel, aluatul pentru cheescake. Punem compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand aprox. 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine. Se da la rece pentru 30 de minute.
Intre timp, pregatim crema pentru chees-cake:
Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de apa. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi, adaugam amidonul. Amestecam pana la omogenizare. Punem laptele la incalzit, il turnam peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu. Vasul se transfera pe foc mic si se fierbe, amestecand, in permanenta, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc. Adaugam branza de vaci, in crema fierbinte. Mixam pentru a obtine o crema fina, in care se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa. Peste blatul din biscuiti, deja intarit, se asaza fructele, apoi, stratul de crema semifluida si se da amestecul, imediat, la rece.
Pregatim spuma din albusuri:
Albusurile de bat spuma, ferm, se adauga zaharul si se continua actiunea pana la formarea unei bezele consistente, iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga, lingura cu lingura, bezeaua deasupra cremei. Pentru un aspect mai elegant al cheescake-ului, spuma se poate flamba.
O reteta propusa de: Doina Ana Butman (bdoinana)
Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|