6 foi de placinta (din comert)
| 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
| 300 g ciuperci
| 1 ardei gras verde
| 1 ardei gras galben
| 1 ardei gras rosu
| 2 cepe potrivite
| 2 oua
| 1 legatura de patrunjel verde
| sare
| piper
| amestec de condimente (cimbrisor, oregano, maghiran, dafin, busuioc)
| 50 ml ulei de masline
| cascaval ras
| 3 felii de muschiulet sau salam mai gros
| 1 morcov
| salata pentru decor
Mod de preparare aperitiv Cutia Pandorei:
1.Se curata ciupercile, se spala si se taie feliute subtiri(eu am avut congelate). Ardeii se spala, se curata de cotoare, apoi se taie feliute subtiri, ceapa se curata si se taie marunt. Toate aceste legume se calesc in putin ulei apoi se condimenteaza dupa gust, se sareaza si la sfarsit se aromatizeaza cu patrunjelul tocat marunt. Carnea tocata se caleste si ea intr-o picatura de ulei, apoi se amesteca cu legumele calite. Morcovul curata, se spala si se taie in doua jumatati, apoi se fierbe in apa cu putina sare. Amestecul de carne cu legume, rece se amesteca bine cu cele doua oua.
2. Intr-o tavita de yena se asaza fasii din foile de placinta, pe care le-am taiat si asezat astfel incat, pe margini, sa se aseze colturi de foi, ca o dantela, apoi se toarna jumatate din cantitatea de amestc calit. Se asaza jumatatile de morcov, de-a lungul tavitei, apoi se toarna cu grija si restul umpluturii de carne, se niveleaza putin deasupra, se rade si cascaval si se decoreaza cu feliile de muschiulet, facute floricele (incretite si prinse cu scobitori). Se da la cuptor, cca 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de placita de pe margine. Acest aperitiv se scoate din tavita numai dupa ce s-a racit bine, se asaza pe un platou decorat cu salata verde si se taie felii potrivit de groase.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|